Estetika

|

Nega tela

|

Nega lica

|

Estetika

|

SHR – IPL TRETMANI


Aparat ima nekoliko funkcija:

  • EPILACIJA
  • PODMLADjIVANjE KOŽE (UKLANjANjE BORA)
  • VASKULARNA TERAPIJA (UKLANjANjE KAPILARA)
  • TERAPIJA HIPERPIGMENTACIJA (UKLANjANjE FLEKA)
  • TERAPIJA AKNI
  • PODIZANjE GRUDI

Za svaki od navedenih tretmana, potrebno je u sondu staviti odgovarajući filter koji određuje talasnu dužinu svetlosnog zraka, potrebnu za tretiranje određenog problema.

EPILACIJA


SHR (Super Hair Removal) - IPL (Intense Pulsed Light) aparat radi na principu zagrevanja dermisa do temperature koja efektno uništava folikule dlačica i sprečava njihov ponovni rast, a pritom ne oštećuje okolno tkivo. Gotovo bez ikakvog bola, impulsi koji se ponavljaju velikom brzinom i prosečnom snagom, prodiru duboko u dermis i ostvaruju toplotu.

Aplikator se neprestano kreće preko cele oblasti koja se tretira, a istovremeno se ICETM tehnikom hladi površina kože, čime se sprečava pojava opekotina i bola, a ipak se postiže efektno uklanjanje dlačica.

SHR polako zagreva kožu, sve dok folikul ne dobije potrebnu toplotu, što čini ovaj metod najsigurnijim metodom laserskog uklanjanja dlačica za sve tipove kože, uključujući i tamnu kožu. Ova tvrdnja je dokazana mnogim kliničkim studijama.

Ovaj metod se može praktikovati i kod osoba čija je koža potamnela od izlaganja sunčevim zracima, te se s toga može primenjivati tokom cele godine.

Tokom tretmana, klijent na koži oseća samo toplotu, eventualno blago peckanje. Nakon jedne serije tretmana koji se rade na 3-4 nedelje (zbog faza rasta dlake), “održavanje” dobijenog rezultata nije potrebno.

DEPILACIJA


Depilacija predstavlja postupak uklanjanja neželjenih dlačica na najfiniji način. Večita borba sa neželjenim dlakama postala je deo svakodnevne nege. Depilacijom se postiže efekat nežne i glatke kože, a pri tom se dobija i nepohodan piling čime se uklanjaju mrtvi slojevi kože.

DEPILACIJA TOPLIM VOSKOM


Depilacija toplim voskom je najzastupljenija vrsta depilacije. Na ovaj način se uklanjaju najkraće i najtanje dlačice veoma uspešno. Vosak se zagreva na oko 60 do 70 stepeni i nanosi se na kožu u pravcu rasta dlake, a zatim se prohlađen skida sa kože brzim potezima. Na ovaj način dlačice se odlično skidaju jer ih vosak izvlači iz korena. Depilacija toplim voskom je idealno rešenje za trajne rezultate koji uspešno otklanjaju problem urastanja potkožnih malih dlačica.

DEPILACIJA HLADNIM VOSKOM


Depilacija hladnim voskom je brz i veoma efikasan način da se brzo oslobodite dlačica. Ukoliko na ovaj način otklanjate malje bićete mirni barem dve do tri nedelje.
Postupak uklanjanja neželjenih dlačica tretmanom depilacije hldnim voskom se radi tako što se nanese tanak sloj voska u pravcu rasta dlake, a zatim se kozmetička traka za depilaciju koja se nalepi na naneti sloj voska malje čupaju u suprotnom pravcu od rasta dlake. Na ovaj način dlaka se čupa iz korena, a koža nakon kratkog vremena postaje lepa i glatka.