Nega lica

|

Nega tela

|

Nega lica

|

Estetika

|

MEZOTERAPIJA BEZ IGALA


Mezoterapija je savremena, neinvazivna, klinički testirana i bezbedna metoda za negu lica i tela. Metod mezoporacije omogućava brže i dublje penetriranje aktivnih supstanci, čime se aktivira metabolizam ćelije. Ovaj metod se bazira na delovanju pulsne struje koja omogućava vitaminskim i mineralnim koktelima da prodru do dermisa u kome se sintetišu kolagenska i elastična vlakna. Kokteli sadrže aktivne supstance neophodne za regeneraciju i revitalizaciju kože. Efekti koji se postižu ovim tretmanom su smanjenje bora, podizanje facijalnog tonusa, hidratacija kože, uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju, kao i drugih pigmentacija na licu, vratu i dekolteu. Mezoporacijom se može delovati i na delove tela na kojima je prisutan celulit. Koktel deluje lipolitički i diuretički, čime se eliminišu masne naslage i rešava problem zadržavanja tečnosti. Biljni ekstrakti i vitamini sadržani u koktelu deluju na kožu, koja postaje jedrija i zategnutija. Ova metoda je bezbedna i bezbolna, bez ikakvih neželjenih efekata nakon tretmana. Tretmani se rade jednom nedeljno, a za potpuni efekat potrebno je odraditi seriju od 6 tretmana. Nakon odrađene serije, kako biste održavali efekat, dovoljno je raditi po jedan tretman na dva meseca.

RADIOTALASNI LIFTING


RTL je efikasan, nehirurški tretman za podmlađivanje kože lica i tela. Radiotalasima se deluje na dermis, gde toplota radiotalasa stimuliše elastična vlakna i podstiče njihovo prirodno sintetisanje, čime se koža zateže, postaje blistava i sjajna. RTL ublažava postojeće znake starenja, ali deluje i preventivno, kako bi se nastajanje tih znakova odložilo. Mogu se tretirati lice i telo, bore i linije oko očiju, spušteni kapci, kesice ispod očiju, bore na čelu i licu, opušteni obrazi, nazolabijalne i vratne bore, podbradak. Takođe, tretira se i opuštena koža dekolotea, grudi, ruku, stomaka, butina, kolena. Tretmani su bezbolni, bez neželjenih efekata. Dugotrajni efekat se postiže serijom 3-6 tretmana, u vremenskom razmaku od 7-14 dana. Za održavanje fekta se preporučuje jedan tretman u dva meseca.

SKINJEXION


Medicinsko-kozmetičke injekcije široko su primenjene u celom svetu kao brzo rešenje za sva oštećenja koja se vremon pojave na licu. Najpoznatije su Botullinum Toxin, injekcija hijaluronske kiseline, mezoterapijske mikro-injekcije, a negativni aspekti koji prate ove procedure su visoki troškovi, frekvencija procedura koje vremenom postaju limitirane, bol i neprijatnost, učestali opasni propratni efekti. Sigurnija i jeftinija alternative je upravo anti-wrinkle tretman sa visokim performansama: Inovativna kombinacija sa 3 hi-tech aktivna sastojka koji brzo deluju na facijalne bore

 • “NO AGE VXN” antioksidansi koji usporavaju stvaranje bora
 • “BTX” sinaptički agensi koji relaksiraju kontrakcije, dovodeći do omekšavanja bora
 • Hijaluronska kiselina visoke molekularne težine za popunjavanje bora

Tri snažna instant efekta su:

 • Imunostimulativni efekat - “NO AGE VXN” sa dejstvom reprodukovanja “anti age injekcije”, usporava starenje tkiva
 • Sinaptički efekat manifestovan od strane SNAP-8 kompleksa, deluje na neurotransmitere odgovorne za kontrakcije bora
 • Visoka molekularna težina hijaluronske kiseline (2,200 kDa) popunjava bore: sposobnost da mobiliše vodu do 1000 puta svoje težine. Kombinacijom ove tri dermo-aktivne supstance osmišljen je terapijski tretman koji predstavlja pravu alternativu medicinskim estetskim injekcijama

HYDRA CLINIC


Voda je vitalna komponenta kože. Starenje, okruženje, zagađenje, izlaganje duvanskom dimu i Sunčevom zračenju faktori su koji svakodnevno oštećuju kožu i remete hidrataciju na dva načina:

 • Nedostatak hidrolipidnog filma – voda lakše odlazi
 • Nedoststak prirodnog faktora vlažnosti

HYDRA CLINIC deluje na prirodne mehanizme hidratacije kože. Mehanizmi delovanja:

 • Ova linija proizvoda je obogaćena inteligentnim hidro-lipidima, koji imaju moć prilagođavanja nivoa hidrantnosti kože nivou vlažnosti vazduha. Imaju dvostruku ulogu – proizvode kožne fosfolipide na biomimetički (oponašajući) način i tako vraćaju koži njenu prirodnu hidrolipidnu strukturu.
 • Sadrži razne mehanizme koji pomažu pri distribuciji vode u kožu pomoću “aquaporin” tehnologije.
 • Olakšava epidermalnu rekonstrukciju oštećene kože uključivanjem samoregulišućeg fito-komleksa.
 • Dugotrajna hidratacija zahvaljujući efektu slojevitosti

BIOPURE


Opštepoznata činjenica je da je kiseonik neophodan za život. Kako bi dermalne ćelije bile u stanju da proizvedu energiju neophodnu za svoje metaboličke procese i tako obezbede vlažnost koži, od suštinskog značaja je da se konstantno snabdevaju kiseonikom. U suprotnom, ćelije se brže umaraju i postaju podložne stanju poznatom kao “hipoksijski stres”.

Stanovnici urbanih sredina izloženi su niskom nivou kiseonika u vazduhu, zagađenju, teškim metalima, duvanskom dimu, proliferaciji bakterija, koji dovode do zagušenja kože. Pod stresom i zagušena, koža postaje umorna i gubi svoj energetski potencijal.

BIOPURE tretman je posebno namenjen otklanjanju dubinskih efekata zagađenja na koži. Ova linija proizvoda ima snažan efekat na kožu direktno u tri smera:

 • Oksigenacija – poboljšano snabdevanje ćelija kiseonikom
 • Zaštita – blokiranje efekta štetnih mikročestica
 • Snažna energizacija – snabdevanje ćelija energijom i jačanje odbrambenih sistema kože

Koža je nakon tretmana čistija, tonirana, sa zdravim sjajem, energičnija, a ten je svežiji i blistav.

ENERGY LIFT


Na eksterni izgled lica utiču facijalni mišići i potkožne masti, čiji je položaj na licu individualan. Vremenom se masti kreću ka donjem delu lica i vrata, što često uzrokuje nezadovoljstvo osobe, koja se zbog toga neretko odlučuje da se podvrgne hirurškoj intervenciji. ENERGY LIFT tretman odlaže ili čak eliminiše ovakvo rešenje. Tretman ima dvostruko dejstvo:

 • drenaža i mršavljenje (obrazi, podbradak) – lokalno “napada” masnoće na vratu, donjim delovima obraza i spoljnim delovima lica
 • učvršćivanje i zatezanje – nehirurška rekonstrukcija lica postignuta kombinovanjem efekata omekšavanja i vlaženja, koji dozvoljavaju popunjavanje udubljenja i bora

Konture lica biće preoblikovane zahvaljujući sinergiji dva suprotna efekta:

 • MORPHO FILL MASK + MORPHO FILL SERUM: Hijaluronska kiselina dodata u ovu formula omogućava popunjavanje dermalnog tkiva i poravnanje bora na čelu i oko očiju.
 • MORPHO SLIM MASK + MORPHO SLIM SERUM: Aktivni sastojci redukuju stvaranje masnih ćelija i podstiču sintezu kolagena. Stimulacija fibroblasta rezultira vidnim zatezanjem opuštenih delova i preoblikovanjem problematičnih delova

MESOPEEL


AMESON MESOPEEL je sistem baziran na organskim kiselinama sa ciljem podmlađivanja kože; čini je prosvetljenijom, sjajnijom i mekšom. Alfa hidroksi kiseline (AHA) su molekuli organskog porekla, čije delovanje zavisi od hemijske strukture, koncentracije i PH. U Mesopeel liniji se upotrebljavaju mandeleinska, mlečna i glikolna kiselina. Dokazano je njihovo delovanje na epiderm i derm. Služe za:

 • normalizaciju procesa keratinizacije, čime omogućava normalno funkcionisanje epiderma
 • aktivaciju procesa regeneracije, čime se povećava količina kolagena i elastina
 • hidrataciju kože
 • sinergističko delovanje za povećanje ostalih aktivnih komponenti

Beta hidroksi kiseline (BHA), kao što je salicilna, deluju keratolitički. Cilj im je ubrzanje eksfolijacije, antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo, dok azelainska kiselina (AZA) ima slično dejstvo. Specifične organske kiseline, njihove koncentracije, PH proizvoda za piling i ciljani protokoli, čine Ameson Mesopeel seriju superiornom u adresiranju problema različitih tipova kože u različitim klimatksim uslovima.

DERMAPEN


Dermapen se može svrstati u grupu aparata za mezoterapiju. Ovaj metod je daleko unapređeniji od prvobitnih tehnika mezoestetike. Svrstan je među najbolje tretmane današnjice, sa visokoefektnim rezultatima.
Dermapen je aparat pomoću kojeg se efikasno stimuliše sinteza kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih preparata. Jednokratni uložak na vrhu aparatića sadrži veći broj iglica koje istovremeno stimulišu regenereaciju tkiva i ubacuju aktivne supstance. Prednost ovog aparata je u tome što su njegove iglice 5 puta tanje i 100 puta gušće nego na ostalim sličnim aparatima. Takođe, manji je, zbog čega je lakše pristupti manjim regijama (oko očiju, nosa). Tretman je manje bolan, ali i uključuje mogućnost primene lokalnog anestetika. Njegova osnovna prednost je u tome što se tokom jednog tretmana mogu tretirati različiti problem i stanja kože, jer su iglice podesive od 0.2-2.5mm.
Stvaranjem programiranih i kontrolisanih mikropukotina na koži, koža se stimuliše da sama, prirodno, reaguje na regeneraciju i stvaranje novih elastičnih i kolagenih vlakana. U zavisnosti od dužine iglica, dermapenom se može postići više rezultata- od površinske hidratacije, poboljšane penetracije kozmetičkih preparata, do tretiranja i lečenja ozbiljnijih problema (aknozni ožiljci, oštećenja na koži, duboke bore, alopecija i dr.).
Indikacije su brojne: potreba za poboljšanjem teksture i tonusa kože, površinske bore, duboke bore, resorpcija kozmetičkih preparata, strije, ožiljci, alopecija, pigmentacije, proširene pore, akne. Tretman se izvodi na očišćenoj koži. Ubacuju se različiti kokteli u zavisnosti od indikacije. Cilj tretmana je doći do potkožnog tkiva, jer problem uglavnom tu nastaju. Na ovaj način se rešavaju trajno, jer nije reč o površinskom tretiranju koje daje kratkotrajne rezultate. Rezultati koji se postižu dermapenom su dugotrajni. U zavisnosti od cilja tretmana, rezultati su vidljivi nakon dve nedelje (površinski tretmani: hidratacija, uklanjanje fleka…) ili za 2-4 meseca (tretiranje ožiljaka i drugih oštećenja, gde rezultati jesu vidljivi odmah, ali trajni efekat je moguć tek nakon 2 meseca kada se stvori novi kolagen).
Tretmani se rade na mesec dana, a potrebno je uraditi 3-5 ponavljanja za izrazito vidljive rezultate. Održavanje je jednom u 3-6 meseci.
Nakon tretmana, koža je vidno crvena i blago upaljena, te zato treba izbegavati izlaganje jakom suncu, fizičke aktinosti, upotrebu pilinga i jakih preparata 3-4 dana nakon tretmana.